Hűvösvölgyi suli 2.
2015. szeptember 18. írta: fannibella

Hűvösvölgyi suli 2.


huvosvolgyi_2-500x500_1.JPGEz a könyv a HVS (Hűvösvölgyi suli) 1. folytatása. Folytatódik ugyanúgy a könyv, mint ha mi se történt volna. Újabb szerelmi háromszögek alakulnak ki.

Most már a lányok (Dóri és Nóri) 15 évesek, csajos pizsi-partik, és más csajos bulik lesznek egy-egy fejezetben.

A Hűvösvölgyi suli 2. jóval pörgősebb, ahol igazán megmutatkozik Dóri kétballábassága, ahol Attila már-már kezdett megpuhítani, bár továbbra sem ájultam el tőle. Itt már nem kellett bemutatni a szereplőket, ennek ellenére kissé el voltam veszve, hogy ki kihez, vagy épp hová tartozik.

*

Dóri és Attila között történt „valami” még az első könyv végén, de Dóri nem tudja, mire vélje a dolgot. Dóri nem igazán tud mit kezdeni ezzel, mert életében először szerelmes ennyire. Elkezd féltékenykedni, amikor azt nem kellene.Szerintem elég sokan tapasztaltuk már, hogy annak rossz vége lesz... (Ez a könyv tulajdonképpen az ilyen kalamajkákról szól.)

A Hűvösvölgyi suli 2. sokkal mozgalmasabb volt, jóval több és mélyebb érzelmet közvetített felém, mint az első része. A párbeszédek is jóval érdekesebbek és szórakoztatóbbak.

*

Itt is ráismertem egyik ismerősömre, mint az előző részben. Neked is van olyan ismerősöd, akire ráismertél a HVS 2-ben?

Két részlet is nagyon tetszett, ami vicces is meg aranyos is volt egyben. Az egyik:

”Dóri: – Úgy volt, hogy az utca végén találkozunk, nem? 
Attila: – Baj, hogy eléd jöttem? Ha szeretnéd, elfutok az utca végéig és megvárlak ott!”

Ez szerintem annyira aranyos!

A másik kedvencem az, amikor kiderül, hogy Attilának ugyanúgy van egy 12 éves testvére, mint ahogy azt Dóri kitalálta amikor még nem tudta, hogy Attila is ugyanúgy szereti, mint ő Attilát. (Egyszer feljött a kérdés a lányok között, hogy kinek van, kinek nincs barátja, és mivel Dóri nem akart beégni, ezért azt kamuzta, hogy neki van. Ekkor beszélt az elképzelt 12 éves testvérről.)

Körülbelül 1 hét alatt olvastam el (esténként, amikor Anya, Apa és a húgom aludtak. Talán csak Ti könyvmolyok voltatok már fenn…). Nagyon tetszett, és továbbra is úgy gondolom, mint az előző blog bejegyzésben: a HVS-t semmi se múlhatja fölül!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvmolyoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr907797996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása