HŰVÖSVÖLGYI GIMNÁZIUM B ÉPÜLET
2015. szeptember 25. írta: fannibella

HŰVÖSVÖLGYI GIMNÁZIUM B ÉPÜLET

Szántai Zita

b1.jpg

Ritkán fordul elő a magyar könyves életben, hogy egy Spin-off regény – magyarul azt jelenti, hogy egy másik regény „mellékhajtása” – születik. A Hűvösvölgyi suli-hoz íródott Spin-off, amit ezúttal nem Maros Edit, hanem Szántai Zita tollából fakad. Szinte minden ugyanaz, sőt, még a gimnázium és a tanerő is, csak ezúttal a Hűvösvölgyi suli B épületében tanuló diákok életébe lépünk be ismerősként. A promó-szöveg alapján ez egy átlagos ifjúsági kötetnek tűnik:

A Hűvösvölgyiben egyetlen pillanatra sem áll le az élet. Ne hagyd ki az izgalmakat: less bele a gimi egy újabb osztályának pörgős hétköznapjaiba! Miközben a B épületben a készülő színdarab próbái zajlanak, az új lány magába bolondítja a fiúkat, szétrobbantja a klikkeket… Mi megy a falak között? Mi sül ki az előadásból? Olvasd el, és Te is megtudod!


De nem az! Nem egy sima leányregény. 

Ez a könyv egy tinilányról szól, aki szintén a Hűvösvölgyi Gimnáziumba jár, mint Dóri, és Nóri. Borinak hívják a könyv főszereplőjét. Sokan mondják rá, hogy „fiús lány” mert kinyúlt pólókban meg fiús cuccokban jár suliba, és fiúkkal barátkozik. Borinak van egy vele egyidős mostoha testvére, Máté, de úgy szeretik egymást, mintha édes testvérek lennének.

Egy új lány érkezik az osztályba, és teljesen felforgatja az osztályt, pedig ő nem csinált semmit. Egyszerűen csak szép volt, és minden fiúnak megtetszett. Ennek persze nem örült a „fő gonosz” Fanni, mert, hogy ő a „sztár”, és hogy 'ne hogy egy ilyen kis gyerekes lány tetsszen az összes fiúnak. Sok balhé alakult ki Vivi, vagyis az új lány miatt, ezért a legrosszabb osztálynak könyvelték el őket. De az igazgató kitalálta, mivel kovácsolhatná össze az osztályt, ami nem más, mint a színházterápia.

A színházterápia röviden: a tanulók egy tanár segítségével a félévi gálán egy színdarabot adnak elő, amit nekik kell megcsinálniuk. A díszletet, a ruhákat is maguk készítik, kisebb-nagyobb csoportokban. Ebben az a jó, hogy direkt úgy válogatták a csoportokat, hogy nehogy véletlenül olyannal kerüljenek egy csoportba, akivel jóban vannak. Eleinte nagyon nem ment senkinek se a másikkal való közös munka, de a végére már jól összerázódott az osztály.

A Rómeó és Júliát adták elő, és a szereposztásnál is volt kisebb nagyobb veszekedés, de  egyértelműen Vivi lett Júlia, mert akik, bátrak voltak, jobban tették volna, hogy ha csöndben maradnak. Szerintetek kik lehettek azok, akik hősködtek, hogy tudnak énekelni? Máté lett Rómeó, de sajna történt vele egy baleset, ezért mégse ő játszotta Rómeó szerepét.

Ebben a nagy színházasdiban már elmúltak a veszekedések, már nem voltak balhék Vivi miatt, de két ember még mindig „harcolt” érte. Elmondjam végül kié lett? Nem nem, nem mondom el,.. olvassátok el, mert nagy élmény az első oldaltól az utolsóig!

Körülbelül 3 nap alatt olvastam el, de ez nem csoda, mert ha egyszer egy olyan könyvet olvasok, ami érdekel, azzal hamar végzek, de a kötelező olvasmányok… na, arról ne is beszéljünk!

Három osztálytársamra ismertem rá először is: a gamer fiúkból Árpira és Balázsra. Nálunk is van két fiú, akik állandóan „kockulnak”. Másodikként Fruzsira, az egyik rocker csajra. Nálunk is van egy lány, aki mindenféle rock, metál bandákat ismer.  

Aki magára ismer, az kommentezhet ’ám nyugodtan!!! :)

Kedvenc részem az volt, amikor Máté szerelmet vallott Vivinek, mert mostanában nem mindennapi az ilyen szerelmi vallomás. Csak a könyvekben meg a filmekben van ilyen, ugye Máté? :D

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvmolyoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr927830014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása