Hűvösvölgyi suli 1.
2015. szeptember 04. írta: fannibella

Hűvösvölgyi suli 1.


hvs1.jpgA könyv egy 14 éves kamaszlányról és az ikertestvéréről szól - az ő sulis életüket írja le Maros Edit, az írónő.

Dóri (a főszereplő) az első héten hiányzik az iskolából, ekkor ismerkedik meg egy vele egykorú lánnyal az interneten, a High School Musical oldalon. Nóri - Dóri ikertestvére -, és az anyukájuk nem örülnek ennek, mert ki tudja, tulajdonképpen kivel beszélget Dóri az interneten. (Igen, erre a veszélyre az iskolában felhívták a mi figyelmünket is!)

Dórival mindenféle tini dolgok történnek pl.: szerelmes lesz, felelnie kell Nóri helyett, mert a töritanárjuk még mindig összekeveri őket… Azt is tudni kell erről a lányról, hogy nagyon, de nagyon élénk a fantáziája, azaz mindig kitalál olyan dolgokat, melyek csak a mesékben, vagy a filmekben vannak.


dori.pngKassai Dóri (jobbra)
14 éves, 9/B Magasság: 165 cm, Kiló: 48; Hajszín: szőkés barna, hullámos, de általában kivasalja.
Szeme: kékeszöld; Ruha: kedvence a sort toppal, de télen inkább a szűk farmer, pulcsi, magas szárú (de nem túl magas sarkú) csizma. Nem tud sminkelni, de azért próbálkozik. Kedvenc színész: Zac Efron; könyv: Két Lotti; film: High School Musical; zene: Adele: Set fire to the rain. Hajlamos a „bénázásra”, gyakran keveredik kínos szituációkba.


nori.pngKassai Nóri (balra)
Dóri ikertestvére. 14 éves, 9/BMagasság: 165 cm, Kiló: 48; Hajszín: szőkés barna, hullámos, de általában kivasalja. Szeme: kékeszöld; Ruha: mindig igyekszik csinos lenni, szűk farmer, rövid szoknya, magasabb sarkú csizma; jó érzéke van a sminkeléshez, körömfestéshez (kicsit „csajosabb” Dórinál). Talpraesettebb, mint Dóri, és bevállalósabb is, ha elborítja a szerelem lilában pompázó köde... Kedvenc színész: Ashton Kutcher; könyv: Szívek szállodája; film: Ketten a slamasztikában; Szakítópróba; zene: Beyoncé: If I were a boy


(Velem is szokott olyan lenni, hogy álmodozok mindenfélét, és sokszor az is megesik, hogy pont ellenkezőleg vannak a dolgok, ahogy én azt elképzelem. Veled is történik néha ilyen? )

Ezt a könyvet leginkább lányoknak ajánlom. Nem sorolom miért. De azért Ti, fiúk is elolvashatjátok, mert így megtudhatjátok, általában mire gondolunk mi, tini lányok pl.: ha csöndben vagyunk, vagy úgy nézünk rátok, mintha nem láttunk volna még fehér embert.

Egy kedves lánybarátomra ismertem rá a Hűvösvölgyi suliban. Olyan, mint a könyvben szereplő Timi, aki mindig szerelmes. Te is ismersz ilyen tinilányt?

Az tetszett legjobban, amikor kiderült, hogy Dóri is, és Nóri is ugyanabba a „Görög Istenbe” szerelmesek. (Görög Istennek nevezték azt a fiút, aki mindenben tökéletesnek tűnt. De miután rájöttek, hogy belül nem tökéletes, már nem hívták így…  A könyvben megtudhatjátok mi történt.) Ettől sokkal izgalmasabb lett a könyv. 

Körülbelül egy hét alatt olvastam el, annyira tetszett. Mondtam a szüleimnek, hogy minél hamarabb szeretném a többi részét is! Azóta a HVS az a könyvsorozat, amit a legjobban szeretek! HVS = Hűvösvölgyi suli (az iskolában lerövidítettük, mert hosszúnak találtuk a címet, amikor egész nap csak erről beszéltünk…) Semmi se múlhatja fölül!

A gond csak az, hogy a születésnapokat és névnapokat leszámítva, a szüleim egy teljes hónapnyi „jótanulás”-t  ( nem lehet 3-as az ellenőrzőben) jutalmaznak egy könyvvel.  A Te szüleidnek is vannak ilyen ötletei?

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvmolyoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr787761268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása